10 Συμβουλές Ασφάλειας για τα Παιχνίδια

10 Συμβουλές Ασφάλειας για τα Παιχνίδια

1)Διαβάστε προσεχτικά τις συστάσεις για την ηλικία που υπάρχουν επάνω στις συσκευασίες των παιχνιδιών και επιλέξτε κάποιο που να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας, τα ενδιαφέροντά του, αλλά και το επίπεδο ικανοτήτων του. Επίσης, διαβάστε τις ενδείξεις και αντενδείξεις που πιθανώς να αναγράφονται στη συσκευασία.

2) Πετάξτε τη συσκευασία και όλα τα περιττά κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν στο παιχνίδι, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα καταπιεί το παιδί.

3) Για παιδιά κάτω του ενός έτους, επιλέξτε παιχνίδια πολύχρωμα και ελαφριά, με διαφορετικές υφές και από μη τοξικά υλικά. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μαθαίνουν αποκλειστικά μέσα από τις αισθήσεις τους, και συνηθίζουν να βάζουν τα πράγματα στο στόμα τους για να τα εξερευνήσουν.

4)Μη δίνετε στα μικρά παιδιά παιχνίδια που περιλαμβάνουν μικρά αντικείμενα ή εξαρτήματα, γιατί μπορεί να τα καταπιούν.

5) Εξετάστε καλά το παιχνίδι για να βεβαιωθείτε πως δεν έχει αιχμηρές άκρες, σημεία από γυαλί ή μέταλλο. Παιχνίδια με τέτοια χαρακτηριστικά δεν πρέπει να δίνονται σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών.

6)Παιχνίδια με κορδόνια ή κορδέλες δε θα πρέπει να τοποθετούνται σε κούνιες ή πάρκα για μωρά.

7) Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, πείτε τους πως είναι σημαντικό να κρατήσουν παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρισμό, έχουν αιχμηρές άκρες ή περιέχουν μικρά αντικείμενα μακριά από τα μικρότερα αδερφάκια τους.

8) Διατηρείτε τα παιχνίδια σε καλή κατάσταση. Πετάτε όσα είναι σπασμένα ή αλλοιωμένα για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

9) Επιλέγετε πάντα ποιοτικά και επώνυμα παιχνίδια.

10) Τέλος, για το καλό των παιδιών σας, αλλά…και το δικό σας, μάθετε στα παιδιά, από όταν είναι ακόμα μικρά, πως πρέπει να μαζεύουν τα πράγματά τους όταν τελειώνουν το παιχνίδι.

 

Dr. Bettye M. Caldwell Ph.D. Professor of Pediatrics in Child Development and Education

Πηγή: www.fisher-price.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Εργαζόμαστε με υποδειγματική παιδαγωγική ευαισθησία προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές μας.

Ενεργοποιούμε την φαντασία των παιδιών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πίστη τους στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα ιδανικά, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την τήρηση των υποχρεώσεων τους, για ένα δημιουργικό παρόν και ένα όμορφο μέλλον.

SOCIAL MEDIA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 • ΒΡΕΦΙΚΟΣ
  Έναντι Γεν. Λυκείου Μοιρών
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892022021
 • ΠΑΙΔΙΚΟΣ
  Μ. Τσουδερού
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892029119
 • info@paidiki-anoixi.gr