Από την κούνια στο κρεβάτι: 6 συμβουλές για ομαλή μετάβαση

Από την κούνια στο κρεβάτι: 6 συμβουλές για ομαλή μετάβαση

Αναρωτιέστε πότε και πώς να κάνετε την μετάβαση του παιδιού σας από την κούνια στο κρεβάτι ώστε να την πάρει όσο το δυνατόν πιο ομαλά; Ακολουθούν συμβουλές από αναγνώστες γονείς ώστε η μετάβαση να είναι επιτυχής.

Μην πραγματοποιήσετε τη μετάβαση νωρίτερα απ’ ότι χρειάζεται

Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένετε ώστε να μεταφέρετε το παιδί από την κούνια σε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι; Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, λέει η Ρένα, μητέρα ενός 5χρονου αγοριού. «Η συμβουλή μου είναι να τα κρατήσετε στην κούνια εφόσον είναι ασφαλής και κοιμούνται καλά.» Αν διαπιστώσετε ότι το παιδί επιχειρεί να βγει από την κούνια σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πάει σε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι. Σε κάθε περίπτωση αν προσπαθεί να βγει από την κούνια, υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει , οπότε μην το σκέφτεστε και πολύ.

Αγοράστε ένα κρεβάτι «για μεγάλα παιδιά»

Για να ενθουσιαστεί το παιδί με το καινούργιο κρεβάτι, η Χαρά προτείνει να το αφήσετε να το διαλέξει εκείνος /εκείνη . «Εμείς πέρα από το κρεβάτι, αφήσαμε τον γιο μας να διαλέξει εκείνος τα κλινοσκεπάσματα. Φυσικά διάλεξε με αυτοκίνητα και μια μαξιλαροθήκη με ζωάκια αλλά πιστεύω ότι αυτό τον βοήθησε πολύ.», συμπληρώνει η ίδια.

Προετοιμαστείτε για πεσίματα

Μετά τον ύπνο σε μια κούνια , τα μικρά παιδιά δεν είναι συνηθισμένα να κοιμούνται ελεύθερα σε κρεβάτι. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ληφθούν προληπτικά μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που το παιδί σας πέσει από το νέο του κρεβάτι. Η Μαρία για παράδειγμα, προτείνει να ακουμπήσετε μαξιλάρια κάτω: «Ήθελα να υπάρχει κάτι μαλακό στο έδαφος κι έτσι έβαλα ένα ζευγάρι μαξιλάρια δίπλα στο κρεβάτι, σε περίπτωση που πέσει κάτω", εξηγεί η ίδια. Άλλες μητέρες συνιστούν την τοποθέτηση στρώματος στο έδαφος ή με κρεβάτι με ράγες.

«Μπλοκάρετε» την πόρτα

Κατά την μετάβαση σε ένα κρεβάτι για μεγαλύτερα παιδιά τα παιδιά συνηθίζουν να δοκιμάζουν τα όρια των γονιών και να περιπλανιούνται , ενώ εσείς κοιμάστε. Η Τζένη προτείνει να τοποθετήσετε παιχνίδια δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού ώστε όταν σηκώνεται αντί να περιπλανιέται να κάθεται και να παίζει για λίγο.

Βάλτε το παιδί κουρασμένο στο κρεβάτι

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι κουρασμένο την ώρα του ύπνου ώστε να κοιμηθεί πιο γρήγορα στο νέο περιβάλλον. Η Έλλη μοιράζεται την ιστορία της: «Τον πρώτο καιρό βάζαμε τα παιδιά για ύπνο αφού βεβαιωνόμασταν ότι είναι κουρασμένα και εξαντλημένα, ώστε να κάνουν έναν «γεμάτο» ύπνο. Τώρα εξακολουθούν να κοιμούνται καλά απλά υπάρχουν μέρες που ξυπνάνε και παίζουν για λίγο και ύστερα ξαπλώνουν και πάλι.»

Να είστε συνεπείς

Τέλος, είναι σημαντικό να είστε σταθεροί και συνεπείς καθ’ όλη τη διαδικασία για την ομαλή μετάβαση των μικρών σας στο κρεβάτι. Οι πρώτες νύχτες σίγουρα δεν θα είναι οι πιο διασκεδαστικές της ζωής σας και απαιτείται υπομονή αλλά η συνέπεια είναι το κλειδί για μια γρήγορη και εύκολη μετάβαση.

Πηγή: baby.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Εργαζόμαστε με υποδειγματική παιδαγωγική ευαισθησία προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές μας.

Ενεργοποιούμε την φαντασία των παιδιών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πίστη τους στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα ιδανικά, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την τήρηση των υποχρεώσεων τους, για ένα δημιουργικό παρόν και ένα όμορφο μέλλον.

SOCIAL MEDIA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 • ΒΡΕΦΙΚΟΣ
  Έναντι Γεν. Λυκείου Μοιρών
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892022021
 • ΠΑΙΔΙΚΟΣ
  Μ. Τσουδερού
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892029119
 • info@paidiki-anoixi.gr